New Nexus IT Profiel - Richard Tapper - Eigenaar

Richard Tapper

Profiel

Samen met Jan ben ik de overhead van New Nexus IT. We geloven niet in staffuncties, daar die meestal hun eigen werk creëren. We hebben geen secretariaat, personeelmanagers of administratie. Eén van onze pijlers is dan ook “dat juist controle leidt tot gedrag wat controle nodig heeft”. Met het niveau en de ervaring van de Nexiaan kan dat ook.

Binnen New Nexus IT heb ik meestal de pet van commerciant op. Maar ook het bepalen van beleid, operationeel management en postzegels ophalen behoort tot mijn takenpakket.

We zijn in 2007 met New Nexus IT begonnen, omdat het bedrijf waar we toen werkten werd overgenomen door één van de grote jongens. Aangezien er toen in het Noorden geen enkel bedrijf was met de filosofie die ons aansprak, zijn we New Nexus IT gestart. Deze historische doorluik geeft wel aan hoe we in de wedstrijd zitten. Voor ons geen aandeelhouders en daarmee een korte termijn gestuurde organisatie. Wellicht klinkt het enigszins filosofisch, maar we zijn zeker geen filantropische instelling. Het gaat ons om leuk en uitdagend werk in een leuke sfeer. Als accountmanager zoek ik dan ook een opdracht voor een collega, in plaats van dat ik een medewerker zoek voor een opdracht. Klinkt hetzelfde, maar is essentieel anders. Lukt niet altijd, maar we doen ons best.

Directie

 

Vakgenoten van Richard

Jan Schut

Het starten van een bedrijf is net als een grote verbouwing van een huis of het restaureren van een klassieke auto. Als je van te voren had geweten hoeveel werk het zou zijn, was je er nooit aan begonnen. Maar achteraf ben je wat blij dat je het toch…