New Nexus IT Profiel - Remco Riswick - Architect

Remco Riswick

Profiel

Bij grote organisaties is steeds mínder behoefte aan losse applicaties en steeds méér behoefte aan combinaties van applicaties die met elkaar samenwerken; ketens van systemen. Technisch complexe klussen die veel IT-kennis, ervaring en abstract denkwerk vergen. Ik ben een breed onderlegde, ervaren softwarearchitect met een voorkeur voor dat soort klussen. Vaak word ik ook als senior softwareontwikkelaar ingezet.

Meestal werk ik bij grote organisaties: Gasunie, KPN, Rabobank, Shell of DUO. Bij DUO werk ik in een SCRUM-team aan een systeem waarmee onderwijsinstellingen inschrijvingen en onderwijsresultaten (diplomaʼs) kunnen aanleveren aan DUO. Op basis van deze gegevens worden de instellingen bekostigd. Een complexe klus met veel betrokken partijen. Ik ben informaticaingenieur en heb daardoor een goed totaaloverzicht van het hele IT-vakgebied. Ideaal, bij dit soort klussen.

Door mijn ruime ervaring en brede kennis - ik beheers .Net én Java - kan ik mezelf snel inwerken in klussen en organisaties. Bij de ene opdracht schrijf ik alleen een architectuurdocument, bij de andere houd ik me ook bezig met de technische uitwerking en programmeer ik gelijk al onderdelen. Bij het ontwerpen van applicaties heb je rekening te houden met de wensen van meerdere belanghebbende partijen. Die van de gebruikers, maar bijvoorbeeld óók die van de systeembeheerders. Tegenwoordig werk ik vaak in SCRUM-teams. Een efficiënte manier van werken.

Het liefste combineer ik mijn rol van architect met die van ontwikkelaar. Eerst iets ontwerpen en daarna helpen met de uitwerking. In een leuk IT-team, het sociale aspect van mijn werk vind ik erg belangrijk. Bij New Nexus IT voel ik me op mijn plek. Voorheen werkte ik bij BSO/Artificial Intelligence. Ooit in een kleine afdeling van specialisten, 16 jaar later opeens een grote multinational. Bij New Nexus IT zit ik weer in een klein bedrijf vol gespecialiseerde vakidioten. Dat staat me wel aan.

Kennisgebieden:
Microsoft .Net, C#, Webservices, WinForms, Java, Spring, Hibernate, JPA, JSF, Velocity, C++, C, Objective C, SQL
Software Architecture, Services Oriented Architecture, Model View Controller, Object orientatie, Artificial Intelligence (Kennissystemen)

Software ontwikkelmethoden:
Waterval, prototyping, iteratief, RUP, XP, Scrum

IT-architectuur, Softwareontwikkeling

 

Vakgenoten van Remco

Marco Tenback

Ik ben begonnen als software developer, doorgegroeid als softwarearchitect, ethical hacker en sinds 1 januari 2013 werkzaam voor New Nexus IT als Mobile App Developer. Een omgeving waar alle expertise tot zijn recht komt. Van softwarearchitectuur tot…

Erik Rademaker

Technoloog in hart en nieren en specialist op het gebied van software architectuur, ontwerp en bouw. Ik denk oplossingsgericht en kom daardoor met pragmatische, werkbare maar ook met out-of-the-box oplossingen.

Motto: Software architectuur is…

Martin de Boer

Ik ben een senior software ontwikkelaar met ruim 17 jaar relevante werkervaring (waarvan de laatste jaren met name in een Java/J2EE omgeving) met een grote voorliefde voor OO A/D en Agile ontwikkelmethoden.

Belangrijke eigenschappen: goede communicatieve…