New Nexus IT Profiel - Edward Koopmans - Tester

Edward Koopmans

Profiel

Doel nummer één bij softwareontwikkeling: een goed eindresultaat. Na 15 jaar testen weet ik dat goed testen alleen lukt met prettige en goed op elkaar ingespeelde teams. Ik ben een breed inzetbare senior tester. In het ene project test ik vooral op systeemniveau; samen de ontwikkelaar test je een product op codeniveau. In andere projecten houd ik me meer bezig met acceptatietests. Werkt alles zoals de klant het wil? Beide manieren van testen beheers ik, beide vind ik fijn om mee bezig te zijn.

Ik werk voor de meest uiteenlopende organisaties: overheid, semi-overheid maar ook voor organisaties in de financiële wereld. Het kan om webbased klantsystemen gaan, maar ook om reguliere administratiesystemen. Ik ga altijd pragmatisch te werk. Dat klinkt cliché, maar helaas kom je in de IT-wereld nog veel mensen tegen die het volgen van een procedure tot doel op zich verheffen. Gelukkig werken bij New Nexus IT ervaren mensen die stuk voor stuk zelfstandig en creatief te werk gaan. Dat vind ik erg goed.

Het ontdekken van een cruciale onvolkomenheid in een systeem maakt mijn werk interessant. Daarvoor test je software. De meeste voldoening haal ik echter uit mijn werk als we met een fijn team een goed product afleveren. Ik pas altijd goed in teams en heb me nog nooit ergens ongemakkelijk gevoeld. Bij New Nexus IT zal dat ook niet snel gebeuren. We kunnen allemaal gezellig met elkaar een biertje drinken, maar moet er gewerkt worden, dan wordt er gewerkt.

Technische vaardigheden en competenties:
Testtechnieken, testcoördinatie, systeemtesten, acceptatietesten, TMap, ISTQB Practitioner (Certified), Certified Scrum Master.

Testen

 

Vakgenoten van Edward

Arjan Noordhof

Ik ben een ervaren tester met een bedrijfskundige achtergrond. Ik ben ooit begonnen als softwareontwikkelaar en kan als tester deze kennis combineren om gemakkelijk een brug te slaan tussen gebruikers en bouwers.

In mijn opdrachten ben ik breed…

Gert Jaap Bielderman

Ik ben een ervaren testconsultant, met kennis op het gebied van testanalyse, testcoördinatie/-management en testadvisering.

Met mijn inhoudelijke expertise en goede communicatieve vaardigheden draai ik gemakkelijk mee in (test)teams. Ik ben…

Boudewijn van Dellen

Ik ben een ervaren stressbestendige pragmatische tester met veel kennis en kunde op het gebied van testen. Ik heb opdrachten in diverse branches succesvol uitgevoerd in zowel iteratieve (agile/RUP) als klassieke softwareontwikkelingsprojecten (vaak o.b.v.…

Mark Winters

Als testconsultant denk ik met mijn klant mee over de meetbaarheid van zijn acceptatiecriteria en geef ik advies over de methoden van afdekking van deze criteria. Dit gaat ook over het scheiden van verantwoordelijkheden: een softwareleverancier moet aantoonbaar…