Onderscheidend Vermogen

Onderscheidend Vermogen Veel bedrijven kunnen IT-systemen ontwerpen, ontwikkelen en testen. Daar zijn wij niet uniek in. Maar wij zorgen er wél voor, dat u het beste uit uw systemen kunt halen. Of uit uw mensen, als wij een ervaren projectmanager leveren. Hoe we dat doen? New Nexus IT staat voor samen. Samen met de opdrachtgevers, samen met partners, maar vooral samen met onze mensen. Stuk voor stuk bevlogen experts op hun vakgebied. En betrokken tot het project succesvol is afgerond. Zij staan centraal in onze bedrijfsvoering en zij vormen het onderscheidend vermogen van onze organisatie. Met trots kunnen we stellen dat dit één van de belangrijkste pijlers is van ons succes.

Daarnaast koesteren we de volgende kernwaarden om ons in positieve zin te onderscheiden van de Noord-Nederlandse IT-markt:

  • We zijn specialist in de geboden werkgebieden: simpelweg de beste willen zijn.
  • We werken business case gericht: als we geen waarde kunnen toevoegen, zitten we niet op onze plaats.
  • We realiseren onze beloftes: eerst denken dan doen en liever niet dan niet goed.
  • We hebben een eigen New Nexus-cultuur: creatief, ondernemend, betrokken, eigenzinnig en open.

In alles wat we doen, zijn wij gericht op het maximale halen uit uw IT-landschap. Dat doen we door te spiegelen, door zaken om te draaien. Door regels te doorbreken en de status quo uit te dagen. We nemen nooit genoegen met het gemiddelde. Zoekt u zo’n partner voor uw IT?

Welkom bij New Nexus IT.

 

Cultuur

Om verantwoordelijkheid te kunnen dragen en je daadwerkelijk te vereenzelvigen met het resultaat van je werk (en het werk van je bedrijf) is een grote organisatie in principe minder geschikt. Vandaar dat New Nexus IT er bewust voor heeft gekozen niet groter te worden dan 65 medewerkers en een organisatie op te bouwen die bestaat uit vakgroepen waarin je een stukje van jezelf kunt herkennen, je zaakjes zelf kunt regelen en waarvoor je ook daadwerkelijk verantwoordelijkheidsgevoel kunt hebben. Voorwaarde is dan wel dat je zoveel mogelijk de ruimte krijgt. Zelf regelen betekent zelf zorgen. Daarom streven we ook naar zo weinig mogelijk overhead op kantoor. In een dergelijke filosofie is er geen ruimte voor 'bazen' of 'baasjes' ; wel voor coaches en begeleiders.