Kustvaarder

Kustvaarder New Nexus IT is een eigenzinnige IT-dienstverlener. Onze kerncompetenties zijn requirements & ontwerp, architectuur, software-ontwikkeling, testen en projectmanagement. In omvang zijn we klein. Dat is een bewuste keuze die we vaak uitleggen met onze kustvaarder-metafoor.

Grote IT-organisaties zijn vaak goed uitgerust om hun klanten te bedienen. Veel en gekwalificeerde mensen die allemaal goed zijn in hun eigen vakgebied. Deze organisaties vertonen veel overeenkomsten met mammoettankers. Eenmaal op snelheid zijn ze moeilijk bij te sturen. Communicatie tussen de kapitein en bemanning verloopt via vele tussenlagen waardoor de kans op ruis altijd aanwezig is. Deze organisaties hebben voldoende slagkracht om grote hoeveelheden werk te verzetten, maar missen de flexibiliteit om snel te kunnen schakelen bij complexe vraagstukken.

Aan de andere kant van het spectrum vinden we kleine IT-organisaties. Als ranke, gestroomlijnde zeiljachten zijn deze specialisten uiterst wendbaar. Hier is het echter de (maximaal) vijftienkoppige bemanning die te klein is om grote klussen aan te kunnen.

New Nexus IT is de kustvaarder in deze metafoor. Met genoeg body om grote IT-klussen aan te kunnen, en specialistisch genoeg voor complexe IT-klussen. Het schip is zo sterk als zijn bemanning. We zijn er trots op dat die van ons sterk is. In hun vak zijn het stuk voor stuk bevlogen experts. Deskundig, ervaren en betrokken. Inspirerend voor de mensen waarmee ze samenwerken. Uitdagingen gaan we dan ook niet uit de weg. Tegelijk schromen we niet om pas op de plaats te maken als een klus ons niet past.

Kustvaarder: het is een positie die we koesteren.

 

Logo

Logo Het logo van New Nexus IT bestaat uit een mannetje, opgebouwd uit blokhaken. Blokhaken komen veelvuldig voor in software dus daarmee linken we naar het feit dat New Nexus IT een IT bedrijf is.

Verder zitten in het logo meerdere bolletjes verwerkt, die symbool voor de mensen staan. De bolletjes samen staan voor de groep en het groene bolletje staat voor het individu.

Elke medewerker van New Nexus IT is namelijk een individu, die zijn werk tezamen met de groep uitvoert.