Het gezicht van New Nexus IT

Het gezicht van New Nexus IT Na een kennismaking met het bedrijf weet je nog niet met wie je te maken hebt. Wij hechten er veel waarde aan dat u ons kent. Niet alleen als bedrijf, maar ook (en: vooral) als mens.

Want bij New Nexus IT staat de mens centraal. In alles. En overal. We kennen onze mensen en weten waar ze topprestaties leveren. We doen er alles aan om de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen. Ieder IT-project is uniek; heeft eigen genen. Als er geen match is met de genen van de IT’er, is de kans op een goed verloop kleiner. Dat komt voor. Zo’n ervaring maakt ons rijker en wijzer. En als het voorkomt, zorgen we voor vervanging die wél past.

Omdat bij ons de mens centraal staat. Daarom doen we het anders. Niet de ontwikkelaars, designers of software-architecten zijn de ondersteunende troepen, maar het management. Het is hún verantwoordelijkheid dat de New Nexianen kunnen excelleren in hun professie: dat designers kunnen designen, programmeurs kunnen programmeren en testers kunnen testen.

Een plezierige werkomgeving is één van de basisingrediënten voor een goede bedrijfscultuur en -sfeer. Net als collegiale omgang met elkaar, respect voor elkaars werk en ideeën en - niet in de laatste plaats - respect voor elkaar als mens. We vinden het belangrijk om iedere New Nexiaan perspectief te bieden voor de lange termijn, zowel op het vlak van persoonlijke ontwikkeling als carrièrekansen.

In ons kantoor in Tynaarlo komen deze en andere factoren bij elkaar. Zo zijn we niet alleen een inspiratie voor elkaar, maar kunnen we ook het maximale uit onszelf halen voor onze opdrachtgever.

 

Cultuur

Om verantwoordelijkheid te kunnen dragen en je daadwerkelijk te vereenzelvigen met het resultaat van je werk (en het werk van je bedrijf) is een grote organisatie in principe minder geschikt. Vandaar dat New Nexus IT er bewust voor heeft gekozen niet groter te worden dan 65 medewerkers en een organisatie op te bouwen die bestaat uit vakgroepen waarin je een stukje van jezelf kunt herkennen, je zaakjes zelf kunt regelen en waarvoor je ook daadwerkelijk verantwoordelijkheidsgevoel kunt hebben. Voorwaarde is dan wel dat je zoveel mogelijk de ruimte krijgt. Zelf regelen betekent zelf zorgen. Daarom streven we ook naar zo weinig mogelijk overhead op kantoor. In een dergelijke filosofie is er geen ruimte voor 'bazen' of 'baasjes' ; wel voor coaches en begeleiders.