Wat zijn we

Onderscheidend Vermogen

Onderscheidend Vermogen Veel bedrijven kunnen IT-systemen ontwerpen, ontwikkelen en testen. Daar zijn wij niet uniek in. Maar wij zorgen er wél voor, dat u het beste uit uw systemen kunt halen. Of uit uw mensen, als wij een ervaren projectmanager leveren. Hoe we dat doen? New Nexus IT staat voor samen. Samen met de opdrachtgevers, samen met partners, maar vooral samen met onze mensen. Stuk voor stuk bevlogen experts op hun vakgebied. En betrokken tot het project succesvol is afgerond. Zij staan centraal in onze bedrijfsvoering en zij vormen het onderscheidend vermogen van onze organisatie. Met trots kunnen we stellen dat dit één van de belangrijkste pijlers is van ons succes.

Daarnaast koesteren we de volgende kernwaarden om ons in positieve zin te onderscheiden van de Noord-Nederlandse IT-markt:

  • We zijn specialist in de geboden werkgebieden: simpelweg de beste willen zijn.
  • We werken business case gericht: als we geen waarde kunnen toevoegen, zitten we niet op onze plaats.
  • We realiseren onze beloftes: eerst denken dan doen en liever niet dan niet goed.
  • We hebben een eigen New Nexus-cultuur: creatief, ondernemend, betrokken, eigenzinnig en open.

In alles wat we doen, zijn wij gericht op het maximale halen uit uw IT-landschap. Dat doen we door te spiegelen, door zaken om te draaien. Door regels te doorbreken en de status quo uit te dagen. We nemen nooit genoegen met het gemiddelde. Zoekt u zo’n partner voor uw IT?

Welkom bij New Nexus IT.

Het gezicht van New Nexus IT

Het gezicht van New Nexus IT Na een kennismaking met het bedrijf weet je nog niet met wie je te maken hebt. Wij hechten er veel waarde aan dat u ons kent. Niet alleen als bedrijf, maar ook (en: vooral) als mens.

Want bij New Nexus IT staat de mens centraal. In alles. En overal. We kennen onze mensen en weten waar ze topprestaties leveren. We doen er alles aan om de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen. Ieder IT-project is uniek; heeft eigen genen. Als er geen match is met de genen van de IT’er, is de kans op een goed verloop kleiner. Dat komt voor. Zo’n ervaring maakt ons rijker en wijzer. En als het voorkomt, zorgen we voor vervanging die wél past.

Omdat bij ons de mens centraal staat. Daarom doen we het anders. Niet de ontwikkelaars, designers of software-architecten zijn de ondersteunende troepen, maar het management. Het is hún verantwoordelijkheid dat de New Nexianen kunnen excelleren in hun professie: dat designers kunnen designen, programmeurs kunnen programmeren en testers kunnen testen.

Een plezierige werkomgeving is één van de basisingrediënten voor een goede bedrijfscultuur en -sfeer. Net als collegiale omgang met elkaar, respect voor elkaars werk en ideeën en - niet in de laatste plaats - respect voor elkaar als mens. We vinden het belangrijk om iedere New Nexiaan perspectief te bieden voor de lange termijn, zowel op het vlak van persoonlijke ontwikkeling als carrièrekansen.

In ons kantoor in Tynaarlo komen deze en andere factoren bij elkaar. Zo zijn we niet alleen een inspiratie voor elkaar, maar kunnen we ook het maximale uit onszelf halen voor onze opdrachtgever.

Kustvaarder

Kustvaarder New Nexus IT is een eigenzinnige IT-dienstverlener. Onze kerncompetenties zijn requirements & ontwerp, architectuur, software-ontwikkeling, testen en projectmanagement. In omvang zijn we klein. Dat is een bewuste keuze die we vaak uitleggen met onze kustvaarder-metafoor.

Grote IT-organisaties zijn vaak goed uitgerust om hun klanten te bedienen. Veel en gekwalificeerde mensen die allemaal goed zijn in hun eigen vakgebied. Deze organisaties vertonen veel overeenkomsten met mammoettankers. Eenmaal op snelheid zijn ze moeilijk bij te sturen. Communicatie tussen de kapitein en bemanning verloopt via vele tussenlagen waardoor de kans op ruis altijd aanwezig is. Deze organisaties hebben voldoende slagkracht om grote hoeveelheden werk te verzetten, maar missen de flexibiliteit om snel te kunnen schakelen bij complexe vraagstukken.

Aan de andere kant van het spectrum vinden we kleine IT-organisaties. Als ranke, gestroomlijnde zeiljachten zijn deze specialisten uiterst wendbaar. Hier is het echter de (maximaal) vijftienkoppige bemanning die te klein is om grote klussen aan te kunnen.

New Nexus IT is de kustvaarder in deze metafoor. Met genoeg body om grote IT-klussen aan te kunnen, en specialistisch genoeg voor complexe IT-klussen. Het schip is zo sterk als zijn bemanning. We zijn er trots op dat die van ons sterk is. In hun vak zijn het stuk voor stuk bevlogen experts. Deskundig, ervaren en betrokken. Inspirerend voor de mensen waarmee ze samenwerken. Uitdagingen gaan we dan ook niet uit de weg. Tegelijk schromen we niet om pas op de plaats te maken als een klus ons niet past.

Kustvaarder: het is een positie die we koesteren.

New Nexus IT. Passie voor IT.

New Nexus IT. Passie voor IT. IT. Anno nu zó vanzelfsprekend en niet weg te denken uit organisaties. Zaken als strategie, communicatie, bedrijfsvoering en huisvesting zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. IT vervult een sleutelrol in deze verbinding.

Wij zijn New Nexus IT. Specialisten in het optimaliseren van die sleutelrol. We bedenken, ontwerpen en ontwikkelen slimme IT-oplossingen. We testen ze en begeleiden de implementatie. Vanuit ons kantoor in Tynaarlo zijn we voornamelijk actief voor organisaties in Noord-Nederland. Met een voortdurende drive om hun IT nog beter te maken. We staan te boek als de ervaren kustvaarder met voldoende slagkracht voor grote projecten en de flexibiliteit van een kleine wendbare organisatie.

New Nexus IT is in 2007 opgericht door Jan Schut en Richard Tapper. Hun doel: een kleinschalig maar professioneel IT-bedrijf met een inspirerende werkomgeving en interessante opdrachten. Opdrachten die vragen om échte IT-specialisten en die de creativiteit prikkelen. Op het gebied van software- en applicatie-ontwikkeling, maar ook op het gebied van testen en projectmanagement.

Wij dagen u uit om samen met ons te werken aan uw IT, want dit is de tijd om voorsprong te nemen of een koppositie te bestendigen. Dat vraagt om een andere benadering. En om maatwerk.

Dat vraagt om een partner die ú uitdaagt. Welkom bij New Nexus IT.

 

Detachering versus projecten

logo Het voor iedereen succesvol plaatsen van medewerkers bij klanten is belangrijk voor een detacheerder als New Nexus IT. Maar New Nexus IT heeft ook veel ervaring in het uitvoeren van projecten voor klanten, waarbij we projectverantwoordelijkheid dragen. Dit kan zowel bij de klant op locatie, maar ook bij ons in Tynaarlo. We beschikken over een goed uitgeruste software ontwikkelstraat en zijn ISO 9001 gecertificeerd op het gebied van detachering en 'in house' projecten.

Naar diensten »