Requirements & ontwerp

Requirements & ontwerp Het idee is goed, de uitwerking een perfecte beantwoording van het vraagstuk. Althans: zo zou het moeten zijn. Toch zien we vaak problemen bij de vertaling van een sterk idee naar een goed werkende oplossing.

Herkent u dit? Dan heeft u ongetwijfeld wel eens te maken gehad met een niet goed functionerend systeem. Grote kans dat bij de ontwikkeling de requirements niet goed zijn gedefinieerd. Het resultaat is een systeem dat niet aan de gestelde verwachtingen voldoet. Met alle gevolgen van dien, want het is niet eenvoudig om in een gevorderd stadium de ontwikkeling bij te sturen. Zaken als budgetoverschrijdingen en uitlopende planningen liggen dan op de loer.

Bij New Nexus IT beschouwen we het uiteenrafelen van ideeën in begrijpelijke requirements dan ook als één van de belangrijkste fasen van een ontwikkelingsproject. En we begrijpen, dat het vertalen van requirements naar een praktisch implementeerbaar ontwerp minstens zo belangrijk is. Zo voorkomen we onaangename verrassingen achteraf.

Requirements in soorten en maten

Samenhangende sets van requirements zijn van onmisbaar belang om IT-projecten tot een goed einde te brengen. Dat kan soms lastig zijn. Opdrachtgevers spreken over requirements, maar dat geldt ook voor beheerders en eindgebruikers. Allemaal op een andere manier en allemaal hebben ze gelijk. Wij opereren voornamelijk op het vlak van systeem- of IT-requirements. Deze geven richting aan de wijze waarop het systeem ondersteuning moet bieden aan het realiseren of bijdragen aan de bedrijfsdoelen (business requirements).

Tegelijk is onze kracht dat we breder kijken. New Nexus IT ís de bruggenbouwer die uw business requirements op de juiste manier kan vertalen naar systeem- of IT-requirements. Onze mensen kijken niet alleen naar techniek, maar zijn er op getraind om alle belangen op tafel te krijgen.

Use cases

In toenemende mate vormen use cases en prototypes de bouwstenen voor de brug die we slaan tussen bedrijfsvoering en techniek. Met use cases maken we inzichtelijk wat de verschillende gebruikers met het systeem kunnen doen, en daaruit volgen uiteindelijk de systeem- of IT-requirements.

Uw partner in complexe trajecten

New Nexus IT heeft een lange staat van dienst als het gaat om het uitvoeren van requirement analyses en het opstellen van omvattende ontwerpen. Onze mensen zijn creatief en kundig, hebben minimaal tien jaar ervaring en beschikken over goede communicatieve vaardigheden. Ze denken niet vóór de klant, maar áls een klant. Zo zijn we in staat om te begrijpen wat toekomstige gebruikers willen en kunnen we komen tot de systeemspecificaties die nodig zijn voor de oplossing van het IT-vraagstuk.

Onze mensen staan boven het proces, naast het proces en op momenten dat het moet, maken ze deel uit van het proces. Dat geeft ze handvaten om alle stakeholder-belangen een plaats te geven in het proces en om de requirements te vertalen naar een praktisch implementeerbaar ontwerp.

Meer weten?

Na het uitvoeren van een requirements-analyse en het opleveren van een logisch ontwerp blijft New Nexus IT de betrokken partner die nodig is om het IT-project tot een succesvol einde te brengen. Ontdek hoe.

 

Inzetbaar bij requirements & ontwerp

Rik Carton

Ik ben een functioneel ontwerper / informatieanalist met een technische achtergrond. Ik werk graag in een team, ben kritisch, houd van duidelijkheid en heb oog voor detail. Bij het ontwerpen van een systeem ligt mijn prioriteit bij drie dingen: requirements,…

Stef Akkerman

Klanten die een nieuw IT-product laten ontwikkelen, weten vaak niet precies hoe dat product eruit moet zien. Simpelweg omdat ze te weinig IT-kennis hebben. Door de uiteindelijke gebruikers heel gericht vragen te stellen, achterhaal ik wat een programma…

Sander Kemperman

Aan het technisch ontwerp van de softwarearchitecten gaat het functioneel ontwerp vooraf. Als functioneel ontwerper ben ik daar verantwoordelijk voor. Ik zorg dat de bouwers de software kunnen bouwen waar de klant om vraagt. Daarvoor moet ik zowel in…

Eric de Jong

Ik ben een senior IT professional die vooral opereert als analist en ontwerper op het vlak tussen vraag en implementatie. Door mijn ruime ervaring, brede interesse en diverse rollen binnen verschillende branches ben ik een effectieve gesprekspartner voor…