Wat doen we

Projectmanagement

Projectmanagement Over projectmanagement en projectbeheersing zijn boekenkasten vol geschreven. Kennis is dus ruim voorhanden. Toch zien we in de praktijk vaak, dat het een uitdaging van formaat is om projecten binnen de planning, het gestelde budget en de afgesproken kwaliteitseisen af te ronden.

Hiervoor zijn legio oorzaken te bedenken. Van projecten die steeds complexer worden door de toenemende verwevenheid van IT-systemen tot incapabele projectmanagers. Bij New Nexus IT gaan we voor een ‘full match’ tussen projectmanager en project, waardoor wij wél een hoog succespercentage kunnen laten zien.

Lees meer »

Testen

Testen “Software-update legt weer Nederlands pinverkeer plat” (Trouw), “Softwarefout veroorzaakt treinstoring” (Volkskrant), “Storing kost klanten Vodafone miljoenen” (Algemeen Dagblad), “Alarmnummer 112 vanaf negen uur onbereikbaar” (Volkskrant).

Zomaar een aantal willekeurige krantenkoppen. Overal gaat er wel eens iets mis: waar gehakt wordt, vallen spaanders. Echter, door op de juiste wijze te IT-systemen te testen, zijn situaties zoals hierboven te vermijden of zijn schade en overlast tot een minimum te beperken. Testen is dan ook een belangrijk en onmisbaar onderdeel in het ontwikkelingsproces voor toekomstbestendige IT. Met testen minimaliseren of elimineren we de risico’s rondom bedrijfsprocessen.

Lees meer »

Softwareontwikkeling

Softwareontwikkeling Organisaties zijn op veel vlakken afhankelijk van IT. Een veranderingen in het bedrijfsproces heeft vaak ook gevolgen voor IT-systemen. De uitdaging zit hierbij niet in het schrijven van valide code, maar in het omzetten van uw eisen en wensen in een oplossing die jaren meekan. New Nexus IT helpt u hierbij.

Het vertalen van specificaties (requirements) naar programmatuur is één van de aspecten van het software-ontwikkelingsproces. Rekening houden met architecturen, vormgeving en gebruikersgemak zijn aspecten die minstens zo’n grote rol spelen. Het is een spel waarin we voortdurend op zoek zijn naar de juiste balans.

Lees meer »

IT-architectuur

IT-architectuur Schoonheid, stevigheid en bruikbaarheid. Vitruvius zag dat als de drie principes van architectuur voor de gebouwde omgeving. Volgens ons zijn ze óók relevant voor het IT-landschap. Balans tussen deze elementen, waarbij de één de ander niet overheerst, is cruciaal om systemen slagvaardig en efficiënt te kunnen exploiteren.

IT-systemen staan zelden op zichzelf. Bestaande systemen worden voortdurend doorontwikkeld en aangepast aan nieuwe inzichten. Nieuwe systemen versterken of vervangen bestaande systemen. In de praktijk zorgt dit voor een complex krachtenveld, waarbij de continuïteit van uw bedrijfsprocessen sterk afhangt van de mate waarin de systemen op elkaar zijn afgestemd.

Lees meer »

Requirements & ontwerp

Requirements & ontwerp Het idee is goed, de uitwerking een perfecte beantwoording van het vraagstuk. Althans: zo zou het moeten zijn. Toch zien we vaak problemen bij de vertaling van een sterk idee naar een goed werkende oplossing.

Herkent u dit? Dan heeft u ongetwijfeld wel eens te maken gehad met een niet goed functionerend systeem. Grote kans dat bij de ontwikkeling de requirements niet goed zijn gedefinieerd. Het resultaat is een systeem dat niet aan de gestelde verwachtingen voldoet. Met alle gevolgen van dien, want het is niet eenvoudig om in een gevorderd stadium de ontwikkeling bij te sturen. Zaken als budgetoverschrijdingen en uitlopende planningen liggen dan op de loer.

Bij New Nexus IT beschouwen we het uiteenrafelen van ideeën in begrijpelijke requirements dan ook als één van de belangrijkste fasen van een ontwikkelingsproject. En we begrijpen, dat het vertalen van requirements naar een praktisch implementeerbaar ontwerp minstens zo belangrijk is. Zo voorkomen we onaangename verrassingen achteraf.

Lees meer »
 

Mobiele apps door New Nexus Mobile

newnexusmobile Met de snelle opkomst van internet op mobiele telefoons en tablets heeft de ontwikkeling van mobiele applicaties een vlucht genomen.

Meer en meer bedrijven bieden daarom hun diensten bij klanten aan middels 1 of meerdere apps. Steeds vaker wordt ook voor zakelijke toepassingen gekozen voor een app in plaats van of naast een bestaande desktop applicatie of website.

Wilt u weten wat wij qua mobiele apps voor uw bedrijf kunnen betekenen?
Kijk dan op New Nexus Mobile.