Winnaar Dutch Solar Challenge 2016

Winnaar Dutch Solar Challenge 2016 Van zaterdag 2 tot en met 9 juli vond de Dutch Solar Challenge plaats. Tijdens deze race streden vijfendertig teams uit binnen- en buitenland in boten aangedreven op zonne-energie tegen elkaar. De race is gestart op 2 juli in de grachten van Amsterdam en eindigde afgelopen zaterdag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Er zijn vier klassen: A-klasse, B-klasse, Top-klasse en de V20-klasse. In de laatst genoemde klasse heeft het New Nexus Solar Racing Team meegedaan. De V20-klasse is een eenheidsklasse: de boten zien er allemaal hetzelfde uit. In onder andere het elektronicasysteem maken ze het verschil. Deze klasse is in 2014 geïntroduceerd en de boten zijn ontworpen door Vripack.

Winnaar Dutch Solar Challenge 2016

 

Het New Nexus Solar Racing team moest het tijdens de race opnemen tegen: Graafschap College Solar Team, Drenthe College Solar Team, Koninklijke Marine Technische Opleiding-ROC Kop van Noord Holland en het DB-20 Racing Team.

De weersomstandigheden waren afgelopen week voor een zonne-boot niet optimaal. Hierdoor zijn er helaas twee races niet volledig uitgevaren, waaronder de finalerace in Leeuwarden. Na de parade op zaterdag in de Amsterdamse grachten stonden op zondag de eerste sprints op de planning. Hiervan wonnen wij alle 3 heats. Bij de sprints in Lemmer op maandag moest wij de winst aan onze concurrenten laten en zijn wij 2e geworden. Bij de proloog op dezelfde dag liet onze boot echter een zeer stabiele snelheid zien.

Tijdens de etappe op dinsdag van Lemmer naar Drachten is de race jammer genoeg voortijdig gestopt door de slechte weersomstandigheden. Na lang overleg door de wedstrijdleiding is er een eindstand bepaald waardoor wij 3e zijn geworden. Erg jammer want de race liep voorspoedig.

Tijdens de Time-Trial in Drachten zijn we goed teruggekomen en hebben wij de 1e prijs binnengehaald. De aansluitende topsnelheidsrace is gewonnen door het DB-20 Racing Team met een snelheid van 27.1 km/u.

Donderdag stond ons een lange etappe te wachten van Drachten naar Grou. Deze etappe hebben wij in 2:37:14 afgelegd en hebben hiermee de dag overwinning binnengehaald.

De Endurance op vrijdag bestond uit een kilometer hardlopen en zodra onze loper, Erik Rademaker, binnen was mocht de boot vetrekken. Mede door het snelle lopen van Erik en de 9 rondes die wij hebben gevaren was ook vandaag verassend genoeg de overwinning voor ons. De finale race van Grou naar Leeuwarden is helaas niet uitgevaren. Door donker weer en een late starttijd hebben alle V20 boten de race in Weidum moeten staken.

De teleurstelling van de laatste etappe was echter snel vergeten. Want trots kunnen wij vertellen dat het New Nexus Solar Racing Team de Dutch Solar Challenge 2016 voor de V20-klasse heeft gewonnen!

Winnaar Dutch Solar Challenge 2016

 

Een prachtig resultaat aangezien het de allereerste race was en het team pas in januari geformeerd is. Niet alleen tijdens de race, maar ook tijdens de bouw en voorbereiding, is er door het team keihard gewerkt. Het team heeft ruim een week enthousiast aan de wedstrijd meegedaan en we kijken dan ook uit naar een volgende race.

 

Het eindresultaat is iets waar we als team in elk geval trots op mogen zijn!

11 juli 2016
 

Wat zijn we

New Nexus IT. Passie voor IT.

IT. Anno nu z├│ vanzelfsprekend en niet weg te denken uit organisaties. Zaken als strategie, communicatie, bedrijfsvoering en huisvesting zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. IT vervult een sleutelrol in deze verbinding.

Wij zijn New Nexus IT. Specialisten in het optimaliseren van die…

Het gezicht van New Nexus IT

Na een kennismaking met het bedrijf weet je nog niet met wie je te maken hebt. Wij hechten er veel waarde aan dat u ons kent. Niet alleen als bedrijf, maar ook (en: vooral) als mens.

Want bij New Nexus IT staat de mens centraal. In alles. En overal. We kennen onze mensen en weten waar ze…

Kustvaarder

New Nexus IT is een eigenzinnige IT-dienstverlener. Onze kerncompetenties zijn requirements & ontwerp, architectuur, software-ontwikkeling, testen en projectmanagement. In omvang zijn we klein. Dat is een bewuste keuze die we vaak uitleggen met onze kustvaarder-metafoor.

Grote IT-organisaties…

De prijsuitreiking

V20 in Amsterdam